به من اطلاع بده!

با کلیک بر روی "Allow" از تخفیف ها و پیام های سایت مطلع شوید.
شماره تماس پشتیبانی
02187700778

احساس امنیت در رابطه عاطفی از مهم ترین وظایف زوج

نیاز به پشتیبانی دارید
پشتیبانی از طریق تلگرام
یا
تماس با شماره:
02187700778
درباره این برنامه

لزوم احساس امنیت در رابطه عاطفی 

یکی از مهم ترین فاکتورهایی که در یک رابطه عاطفی می تواند به تداوم آن کمک زیادی کند و یک رابطه را محکم تر و عمیق تر کند،احساس امنیت در رابطه عاطفی است. ما نسبت به همسرمان وظیفه داریم که امنیت خاطر او را تامین کنیم، البته این وظیفه هر دو طرف در رابطه است که بتوانند حس امنیت کامل را به یکدیگر بدهند. اگر برای طرف مقابل یک سوظنی نسبت شما ایجاد شده شما وظیفه دارید نسبت به رفع آن سوءظن اقدام کنید و در مورد آن صحبت کنید.

برای درک بهتر امنیت در رابطه عاطفی شاید نیازه که کمی به عقب برگردیم، به جایی که کودک بودیم...

 

امنیت در رابطه عاطفی

 

دلایل احساس ناامنی در رابطه چیه؟

امنیت، یکی از نیازهای اساسی ما در طول دوران زندگی هست و اگر این نیاز بنا به هر دلیلی تامین نشه بخصوص در دوران کودکی آسیب های زیادی رو متوجه فرد می کنه که در این صورت احتمال ایجاد طرحواره های ناسالم از جمله طرحواره‌ی رهاشدگی رو افزایش میده. کسی که در دوران کودکی امنیتش دچارآسیب شده ممکنه در بزرگسالی به فردی شکاک تبدیل بشه و خودش و طرف مقابلش رو با رفتارهاش آزار بده و امنیت در رابطه عاطفی با همسر یا نامزدش رو به خطر بندازه.

این افراد مدام طرف مقابل خودشون رو چک می کنن و کوچکترین رفتارهای اطرافیان رو تحلیل و بررسی می کنن. عوامل زیادی کیفیت یک رابطه رو بالا می برن و به بهتر شدن و ماندگاری اون کمک می کنن و افرادی که احساس امنیت نداشته باشن نه تنها چنین آرامشی رو تجربه نمی کنن بلکه بخاطر احساس نا امنی مدام دست به رفتارهای غیر منطقی می زنن!

تصور کنید با کسی در ارتباط هستین که مدام تلفن شما رو چک می کنه، تعقیب تون می کنه، آنلاین و آفلاین بودنتون رو چک می کنه و ... .

یا ممکنه خودتون چنین رفتارهایی رو انجام داده باشین؛ حتی اگراین مدل رفتارها جزء نشانه های یک رابطه ی ناسالم نباشه، بعنوان رفتارهای ایجاد کننده ی احساس ناامنی دررابطه رایج و شایع هستند.

 

امنیت در رابطه عاطفی

 

ریشه های احساس رها شدگی و نا امنی در رابطه

مساله‌ی اصلی اینه که این افراد برای حفظ امنیت در رابطه عاطفی به این رفتارها عادت می کنن و بارها و بارها اون ها رو تکرار می کنند! احساس رهاشدگی در کودکی باعث می شه فرد عزت نفس خودش رو از دست بده و مدام ترس از دست دادن داشته باشه ، ناخودآگاه چنین ترسی باعث میشه رفتارهای غیر معقول و غیر منطقی هم انجام بده که در نهایت بجای استحکام رابطه باعث فرو پاشی و تخریب اون خواهد شد.
عدم احساس امنیت در رابطه عاطفی مشکلات زیادی رو در ارتباط و اعتماد به دیگران به وجود میاره و به محض اینکه فرد توی ارتباطش با مشکل روبرو بشه احساس ناامنی و سرخوردگی میکنه.

به همین دلیل همه ی رفتارهایی که برای احساس امنیت در رابطه بیشتر انجام میده باعث آزار و ناراحتی طرف مقابلش میشه؛ در این شرایط کوچک ترین مسائل به دعواها و چالش های بزرگی تبدیل میشه و براحتی یک رابطه رو به پایان می رسونه.
همه ی این مسائل بخاطر ترس از ترک شدن، دوست نداشته شدن، تنها موندن و ...هست نه ناامنی و بی اعتمادی خودِ فرد.

 

امنیت در رابطه عاطفی

 

نگاهی به روابط قبلی بندازید

شاید توی روابط قبلی یا توی دوران کودکی نادیده گرفته شدین و ارزشی برای شما قائل نشدن به همین دلیل احتمالا زمانی که احساس خوبی نسبت به خودتون ندارید بجای تلاش برای حل اون مساله و پیدا کردن دلیل اصلی اون احساس بد، روی اون کمبود و مساله تمرکز می کنید. اما این روش خوبی برای حل این ناامنی نیست و بهتره به دنبال انجام کارهایی باشید که از درون به شما احساس امنیت میده و نیازی به گرفتن تایید دیگران ندارید.

مثلا توی یک کلاس خودشناسی شرکت کنید یا سراغ کارهایی برید که به خوبی از پس انجام دادن اون بر میایید. تعیین حد مرز سالم و حفظ استقلال در رابطه اهمیت خیلی زیادی داره و مانع از درگیری بیش از حد در یک رابطه میشه. طبیعتا زمانی که برای برآورده کردن نیازهاتون به رابطه تون وابسته نباشید احساس امنیت بیشتری خواهید داشت.

 

کسی را بازی ندهید!

احساس امنیت در رابطه عاطفی ، چیزی نیست که شما بخواهید با آن بازی کنید و یا آن را به هر دلیلی به خطر بیندازید. بعضی ها عمدا این موضوع را به شوخی می گیرند. این از آن مواردی است که حتی شوخی اش هم زشت و غیرقابل جبران است.

اگر به هر دلیلی دیگر نمی خواهید با او باشید لطفا او را بازی ندهید و جسارت این را داشته باشید که به او بگویید دیگر نمی خواهم با تو ادامه دهم.

 

احساس امنیت در رابطه عاطفی

 

طرف مقابلتان را به بازی نگیرید. به خاطر شک و سوءظن، شخص مقابل شما بیمار می شود، اعتماد به نفسش از بین خواهد رفت و ممکن است مشکلات عمیق تر و بیشتری برایش به وجود بیاید و سالها نتواند وارد هیچ رابطه عاطفی گردد و این را بدانید که مسئول تمام این اتفاقات شما هستید.

به شخص شکاک کمک کنید

اما یک زمانی هست که طرف مقابل شما در یک رابطه عاطفی فرد شکاک و حساس است و به هر رفتار شما واکنش نشان می دهد، مثلا اگر شما را دائما درحال چت کردن ببیند یا برایش مشخص نباشد که شما با چه کسی تلفنی صحبت می کنید، ناخودآگاه افکار منفی به سراغش می رود و شما هم قطعا از این وضع عذاب می کشید. اینجا قضیه فرق می کند و این شخص نیاز به کمک دارد، باید با او صحبت کنید، تا حد امکان حساسیت های او را درک کنید و سعی کنید در مقابل او رفتاری نکنید که باعث حساسیت او شود.

در نهایت اگر می بینید که طرف مقابلتان اصلاح نمی شود، باید او را نزد یک متخصص ببرید تا درمان شود.

 

 

احساس امنیت در یک رابطه عاطفی

از وظایف هریک از طرفین رابطه است که به شک، شبه و سوالاتی که در ذهن طرف مقابل ایجاد شده پاسخ دهند.

مثلا ممکن است که یکی از طرفین، حرکتی شک برانگیز انجام دهد، مثل: صحبت مخفیانه با تلفن، یا چت کردن با فردی که برای طرف دیگر شناخته شده نیست. در این مواقع، حتما باید ذهن طرف مقابل را از هرگونه افکار منفی با دادن توضیح نسبت به فردی که با او تلفنی صحبت کرده یا چت کردید خالی کنید.
هرگز سوالات ذهن طرف مقابلتان را با سوال پاسخ ندهید. این وظیفه هر دوطرف یک رابطه است که امنیت در یک رابطه عاطفی را به وجود بیاورند و سعی در لاپوشانی کردن چیزی نباشند، هرگز حس ناامنی و سوءظن را به طرف مقابلتان القا نکنید.

نمایش بیشتر
میخواهم به رایگان مشترک شوم!
رایگان
برای دیدن این برنامه آموزشی روی دکمه بالا کلیک کنید.

ثبت نظر و یا سوال

تاکنون نظری ثبت نشده است !
برنامه های مرتبط