موقعیت شما در سایت:

بد دهنی همسر و راهکار مقابله با آن

بد دهنی همسر و راهکار مقابله با آن

0 نظر

0 لایک

322 بازدید

تاریخ انتشار: 1402/09/18

توضیحات

بددهنی همسر یک رفتار پرخاشگرانه و آزاردهنده است که می‌تواند به رابطه زناشویی آسیب جدی وارد کند. این رفتار می‌تواند باعث ایجاد احساسات منفی مثل عصبانیت، ناراحتی، و ناامیدی در همسر بشه. در این مقاله به بررسی آسیب‌های بددهنی همسر و راهکارهای مقابله با آن می‌پردازیم.

یک‌سری از دوستانمون سؤال می‌پرسند که من با همسر بددهن زندگی می‌کنم، من باید با این آدم چیکار کنم؟ چطور می‌تونم همسر بددهن رو اصلاح کنم و کاری کنم که دیگه بددهنی نکنه! تا پایان این متن همراهم باشید. دوستان عزیزم یادتون باشه که آدم‌ها ذاتاً بددهن و ناسزاگو به دنیا نمیان! بددهنی و ناسزاگویی یک ویژگی که به‌صورت اکتسابی اون رو کسب می‌کنند. خیلی وقتا اگر پیشینه‌های خانوادگی همسرتون رو نگاه کنید متوجه میشید که همسر بددهن شما از شخص خاصی در زندگی گذشته‌اش الگوبرداری کرده و از یک فردی تقلید کرده مثل: پدر، مادر، برادر، عمو، دایی و... بالاخره یک فردی توی اون خانواده هست که این فرد از اون الگو گرفته و عین اون داره برخورد می‌کنه. اگر توی این حالت نباشه باید یادمون باشه گاهی اوقات افراد برای اینکه حسن بلوغ و بزرگ‌شدن رو به رخ بکشن، از کلمات رکیک و ناسزا استفاده می‌کنند و خب اگر این توی پروسه بلوغ و نوجوانی باشه احتمال اینکه همون طور در یک راستا با فرد جلو بیاد و به بزرگسالی کشیده بشه هم هستش.


بددهنی یعنی چی؟

بددهنی یعنی اینکه از کلمات زشت یا توهین‌آمیز برای آزار یا ناراحت کردن کسی استفاده کنی. این رفتار می‌تونه به‌صورت مستقیم یا غیرمستقیم انجام بشه. وقتی به‌صورت مستقیم با کسی حرف می‌زنی و از کلمات زشت یا توهین‌آمیز برای ناراحت کردنش استفاده می‌کنی، اون بددهنی مستقیم محسوب میشه. مثلاً وقتی به کسی میگی "تو یک احمقی" یا "تو هیچی حالیت نیست"، بددهنی مستقیم انجام دادی. وقتی به‌صورت غیرمستقیم با کسی حرف می‌زنی و از کلمات زشت یا توهین‌آمیز برای ناراحت کردنش استفاده می‌کنی، اون بددهنی غیرمستقیم محسوب میشه. مثلاً وقتی به کسی میگی "تو همیشه همه چیز رو خراب می‌کنی" یا "تو هیچ‌وقت کاری رو درست انجام نمیدی"، بددهنی غیرمستقیم انجام دادی.


تفاوت بددهنی با رک بودن

وقتی میگیم یک نفر رکه، یعنی اون فرد صادقانه و بی‌پرده حرف می‌زنه. اما این صداقت به این معنی نیست که هر چیزی که به ذهنش می‌رسه رو بیان کنه. رک بودن یعنی اینکه فرد بتونه نظرات، احساسات و دیدگاه‌های خودش رو به طور صادقانه بیان کنه، اما به‌گونه‌ای که احترام به دیگران رو حفظ کنه و کسی رو ناراحت نکنه. از طرف دیگه، بددهن بودن یعنی اینکه فرد بدون توجه به احساسات و حقوق دیگران، هر چیزی که به ذهنش می‌رسه رو بیان کنه. این رفتار می‌تونه باعث بشه که دیگران ناراحت بشن. پس در کل، رک بودن و بددهن بودن دو مفهوم متفاوت هستند که گاهی اوقات ممکنه با هم اشتباه شوند. اما مهم اینه که بتونیم تفاوت این دو رو درک کنیم و در رفتار هامون از بددهن بودن خودداری کنیم.


دلایل بددهن بودن همسر


دلایل بددهن بودن همسر

بددهنی همسر یکی از رفتارای مخربیه که می‌تونه به رابطه زناشویی آسیب جدی وارد کنه. این رفتار می‌تونه باعث ایجاد احساسات منفی مثل عصبانیت، ناراحتی، و ناامیدی در همسر بشه. بددهنی همسر می‌تونه دلایل مختلفی داشته باشه. برخی از دلایل این رفتار ممکنه مربوط به عوامل روان‌شناختی باشه، مانند عصبانیت، استرس، افسردگی، یا عدم اعتماد به نفس. برخی دیگر از دلایل ممکنه مربوط به عوامل محیطی باشه، مانند معاشرت با افراد پرخاشگر، مشاهده خشونت در محیط اطراف، یا مصرف مواد مخدر یا الکل. در ادامه به بررسی این دلایل می‌پردازیم.

دلایل روان‌شناختی بددهن بودن همسر

خشم و پرخاشگری: یهویی میاد یه چیزی میگه که انگار از آسمون افتاده رو زمین. یا اینکه یهو یه چیزی میشه، یهو می‌پره روی اعصابت. اینا همه می‌تونه نشانه‌ی خشم و پرخاشگری باشه. خشم یه احساس طبیعیه که همه‌ی ما تجربه می‌کنیم، اما اگه نتونیم خشم خودمون رو به شکلی سالم ابراز کنیم، ممکنه به رفتارهای پرخاشگرانه مثل بددهنی روی بیاریم. خشم می‌تونه ناشی از عوامل مختلفی باشه، مثل مسائل کاری، مشکلات مالی، مشکلات خانوادگی، یا حتی مسائل کوچک و پیش‌پاافتاده.
اضطراب و استرس: اضطراب و استرس هم می‌تونه باعث بروز رفتارهای پرخاشگرانه بشه. آدم‌های مضطرب و استرس‌زده ممکنه به‌راحتی تحریک بشن و کنترل خودشون رو از دست بدن. اضطراب می‌تونه ناشی از عوامل مختلفی باشه، مثل ترس، نگرانی، یا فشارهای زندگی.
افسردگی: افسردگی هم می‌تونه باعث بروز رفتارهای پرخاشگرانه بشه. آدم‌های افسرده ممکنه احساس خشم و ناامیدی کنن و به شکلی ناخواسته این احساسات رو به دیگران منتقل کنن. افسردگی می‌تونه ناشی از عوامل مختلفی باشه، مثل عوامل ژنتیکی، عوامل محیطی، یا عوامل روانی.
عدم اعتماد به نفس: آدم‌های با اعتماد به نفس پایین ممکنه برای جلب‌توجه یا پنهان‌کردن احساسات خودشون به بددهنی روی بیارن. ممکنه احساس کنن که با بددهنی می‌تونن قدرت و کنترل خودشون رو نشون بدن. عدم اعتماد به نفس می‌تونه ناشی از عوامل مختلفی باشه، مثل عوامل تربیتی، عوامل محیطی، یا عوامل روانی.
سابقه خانوادگی پرخاشگری: اگه همسر شما در خانواده‌ای پرخاشگر بزرگ شده باشه، ممکنه این الگو رو در زندگی خودش تکرار کنه. ممکنه یاد گرفته باشه که خشم رو با بددهنی ابراز کنه. سابقه خانوادگی پرخاشگری می‌تونه ناشی از عوامل مختلفی باشه، مثل عوامل ژنتیکی، عوامل محیطی، یا عوامل روانی.

دلایل محیطی بددهن بودن همسر

معاشرت با افراد پرخاشگر: معاشرت با افراد پرخاشگر می‌تونه بر رفتار فرد تأثیر بذاره. افراد ممکنه رفتارهای اطرافیان خود رو تقلید کنن، حتی اگه این رفتارها رو صحیح ندونن. برای مثال، نوجوانی که با دوستان پرخاشگر خود معاشرت می‌کنه، ممکنه از آنها یاد بگیره که چگونه با دیگران بددهنی کنه.
مشاهده خشونت در محیط اطراف: مشاهده خشونت در محیط اطراف، مانند خشونت خانگی یا خشونت در رسانه‌ها، می‌تونه باعث بروز رفتارهای پرخاشگرانه در فرد بشه. برای مثال، کودکی که شاهد خشونت بین والدین خود است، ممکنه یاد بگیره که خشم رو با بددهنی ابراز کنه.
مصرف مواد مخدر یا الکل: مصرف مواد مخدر یا الکل می‌تونه باعث بروز رفتارهای پرخاشگرانه بشه. مواد مخدر و الکل می‌تونن باعث تحریک فرد و کاهش کنترل او بر رفتارش بشن.
ریشه‌های کودکی و نوجوانی: یا اینکه ممکنه همسر شما در دوره‌ی نوجوانی برای اینکه عضویت در یک گروهی رو پیدا کنه، مجبور بوده توی گروه همسالان خودشون این مدلی صحبت کنه تا بتونه بازخورد بهتری بگیرند و دوستای بیشتری رو دور خودشون جمع کنند و متأسفانه میشه یک بخشی از شخصیتشون در آینده البته در بعضی از افراد نه همه‌ی افراد.


آسیب‌های بددهنی در رابطه زناشویی


آسیب‌های بددهنی در رابطه زناشویی

بددهنی در کل باعث رنجش تمام کسانی میشه که با یک فرد بددهن در ارتباط هستن ولی بیشترین تأثیر و تخریب رو روی روابط زناشویی و همسر اون فرد میزاره که ما در ادامه این موضوع رو بیشتر برای شما توضیح می‌دهیم.

ازبین‌رفتن حس امنیت و آرامش

همسر بددهن با رفتارهای خود، حس امنیت و آرامش رو در همسر خود از بین می بره. همسری که دائماً مورد بددهنی قرار می گیره، احساس می کنه که در خونه خود در امان نیست و نمی تونه به همسر خود اعتماد کنه. مثلاً، فرض کن زنی به نام مریم با مردی به نام محمد ازدواج کرده است. محمد مردی بددهن است و مدام به مریم توهین می‌کند. مریم به‌مرورزمان حس امنیت و آرامش خود رو در خونه از دست میده. او همیشه نگران است که محمد دوباره به او بددهنی کند و احساس می کنه که نمی تونه به او اعتماد کنه.

افزایش تنش و استرس

بددهنی می تونه باعث افزایش تنش و استرس در رابطه شود. این رفتار می تونه باعث بشه که همسران دائماً در حالت آماده‌باش باشند و از هر چیزی بترسیدند. مثلاً، فرض کن زوجی به نام علی و زهرا با یکدیگر زندگی می‌کنند. علی مردی بددهن است و مدام به زهرا توهین می‌کند. زهرا به‌مرورزمان دچار تنش و استرس می‌شود. او همیشه نگران است که علی دوباره به او بددهنی کند و نمی تونه در خونه آرامش داشته باشد.

تضعیف ارتباط و گفتگو

بددهنی می تونه باعث تضعیف ارتباط و گفتگو بین همسران شود. این رفتار می تونه باعث بشه که همسران از صحبت‌کردن با یکدیگر اجتناب کنند و به جای گفتگو، از دعوا و مشاجره استفاده کنند. مثلاً، فرض کن زوجی به نام حسین و فاطمه با یکدیگر زندگی می‌کنند. حسین مردی بددهن است و مدام به فاطمه توهین می‌کند. فاطمه به‌مرورزمان از صحبت‌کردن با حسین اجتناب می‌کند. او می‌ترسد که اگر با حسین صحبت کند، دوباره مورد بددهنی او قرار بگیرد.

افزایش احتمال خیانت

بددهنی می تونه باعث افزایش احتمال خیانت در رابطه شود. همسری که دائماً مورد بددهنی قرار می گیره، ممکن است به دنبال کسی باشه که او را درک کند و به او احترام بگذارد. مثلاً، فرض کن زنی به نام سارا با مردی به نام رضا ازدواج کرده است. رضا مردی بددهن است و مدام به سارا توهین می‌کند. سارا به‌مرورزمان احساس می کنه که رضا او را دوست ندارد و به او احترام نمی‌گذارد. او ممکن است به دنبال مرد دیگری باشه که او را درک کند و به او احترام بگذارد.

آسیب به فرزندان

بددهنی می تونه تأثیر منفی بر فرزندان نیز داشته باشد. فرزندانی که در خانواده‌ای پر از بددهنی بزرگ می‌شوند، ممکن است یاد بگیرند که خشونت راهی برای حل مشکلات است. آنها همچنین ممکن است اعتماد به نفس و عزت نفس پایینی داشته باشند. مثلاً، فرض کن زوجی به نام حامد و سمیرا با یکدیگر زندگی می‌کنند. حامد مردی بددهن است و مدام به سمیرا توهین می‌کند. سمیرا به‌مرورزمان از صحبت‌کردن در مورد مشکلات خود با حامد اجتناب می‌کند. این امر باعث می‌شود که فرزندان آنها نتوانند با والدین خود ارتباط برقرار کنند و احساس کنند که مورد حمایت والدین خود قرار نمی‌گیرند.


راهکارهای برخورد با همسر بددهن


راهکارهای برخورد با همسر بددهن

در این متن سعی کردم ساده‌ترین و کوتاه‌ترین روش‌هایی که میشه استفاده کرد تا همسر بددهن رو تبدیل به فردی خوش‌برخورد و خوش زبون کرد صحبت کنم. شما نمی‌تونید کار خاصی رو انجام بدید چون این افراد دارن از بد صحبت کردنشون نتیجه می‌گیرند. شما اگر قرار هست کاری بکنید برای خودتون بکنید نه همسرتون. حتماً از خودتون می‌پرسید خب باید چیکار کنم؟ ببینید برای اینکه ما بتونیم جلوی ناسزاگویی‌های همسر بددهن رو بگیریم باید در گام اول قطع مزایای بددهنی کنیم. یعنی چی؟ بددهنی یک سری مزایا و مزیت‌ها داره برای این افراد وقتی داد میزنن، وقتی بیداد می‌کنن، وقتی بد صحبت می‌کنن، وقتی توهین می‌کنند شما رو مجاب می‌کنند که اون امتیازی که می‌خوان رو بهشون بدید و شما اون امتیازو می‌دید در واقع می‌ترسوننتون با بددهنی ولی خب ناخودآگاه در شما ایجاد رعب و وحشت می‌کنه و شما مجبور میشید امتیاز بدید.

روش‌های درمان ساده‌ای که جواب میده!

پس در مرحله اول در هر شرایطی همسرت توهین کرد، بددهنی کرد و بد صحبت کرد، من هیچ امتیازی به او نخواهم داد. راه دیگه ای که میشه جلوگیری کرد از بددهنی همسرتون این هستش که تا جایی که میشه از افرادی که الگوبرداری می‌کنن در این زمینه مثل بعضی از دوستان و اطرافیانشون دورشون کنیم. خب این در دوره‌ی نوجوانی تا یه حدی امکان پذیره اما در بزرگسالی ما نمی‌تونیم به مردمون بگیم که با این نگرد و با اون نگرد و این کارو نکن اما می‌تونیم گاهی اوقات با دیالوگ هامون و کلاممون بهش بگیم که فلانی که بد صحبت می‌کنه برای من عجیبه چون اصلاً به تو نمی‌خوره همچین دوستی داشته باشی  ولی سعی کنید از لحاظ ذهنی همسر تون رو آماده کنید که تو در شأن چنین افرادی نیستی که باهاشون مراوده و معاشرت کنی.

همسر بددهنت رو تشویق کن!

درمورد همسر بددهن می‌تونید یک راه دیگه هم داشته باشید اینکه تشویقشون کنید! کجا؟ بعضی وقتا آدم‌های بددهن هم مثل خیلی از آدم‌ها به هنجار صحبت می‌کنن، ببینید وقتی به هنجار صحبت می‌کنند من باید تشویقش کنم . وقتی آرام و خوب صحبت می‌کنه بهش میگم با دیالوگام که چقدر تو رو وقتی این‌جوری صحبت می‌کنی بیشتر دوست دارم، چقدر تو دلنشین‌تر و آقا تری و هزاران تشویق کلامی دیگه که می‌تونید بهشون بدید، خلاصه اینکه تشویقشون کنید. یادتون باشه تشویق توان بالقوه رو به بالفعل تبدیل می‌کنه. یعنی همسرتون رو مجاب می‌کنه کمتر بددهنی کنه!! خب راه آخر ما میتونه زیبا سخن‌گفتن خودمون باشه. قرار نیست اگر اون بددهنی کرد یا بد صحبت کرد من هم مقابله‌به‌مثل کنم.

هیچ‌وقت بددهنی نکن و همیشه محترم بمون!

بیاییم ما یاد بگیریم درست صحبت کنیم. هرچقدر که همسرتان بددهنی کرد یا اینکه با شما بد صحبت کرد شما نباید عزت کلامتون رو از دست بدید. چرا که اگر پیشینه خانوادگیشو نگاه کنید می‌بینید که شما مثل همسرتان بزرگ نشدید، ما مثل این آدم رشد پیدا نکردیم، ما با حقارت‌های این آدم روبه‌رو نبودیم و خب طبیعیه ما مثل این آدم نباشیم. پس بنابراین سعی کنید خودتون رو هم جای یک همسر بددهن بزارید که اگر من هم توی این شرایط بودم شاید این‌جوری بار میومدم و چنین رفتارهایی رو می‌کردم. سعی کنید زیبا و آروم صحبت کنید باهاشون. سعی کنید توی زمان‌هایی که خودشون آروم هستند حتماً بهشون بگید که تو واقعاً این‌جوری آروم تر و دوست‌داشتنی‌تری هستی، شاید دوباره واکنش دفاعی نشون بدن و مقاومتی رو داشته باشن، اما مهم این هستش که ما حرفمون رو بگیم.


راهکارهای برخورد با همسر بددهن


باهاش حرف بزن

اولین قدم برای برخورد با همسر بددهن، صحبت‌کردن باهاش در مورد رفتارشه. بهش بگو که رفتارش تو رو ناراحت می‌کنه و باعث آسیب به رابطه شما میشه. در این گفتگو، سعی کن آروم باشی و از جملات مثبت استفاده کنی. به همسرت بگو که دوستش داری و می‌خوای رابطه شما سالم باشه. فرض کن همسرت بعد از یه روز کاری طولانی، خسته و عصبانی به خونه میاد. اون باهات شروع به دعوا می‌کنه و بهت توهین می‌کنه. در این شرایط، می‌تونی با همسرت صحبت کنی و بهش بگی: «عزیزم، می‌دونم که امروز روز سختی براش بوده. اما رفتارش من رو ناراحت می‌کنه. من دوست دارم که با هم صحبت کنیم و مشکلاتمون رو حل کنیم.» با این کار تو به همسرت نشون میدی که احساساتش رو درک می‌کنی. اما درعین‌حال، بهش میگی که رفتارش قابل‌قبول نیست. تو همچنین به همسرت پیشنهاد میدی که با هم صحبت کنید و مشکلاتتون رو حل کنید.

از مقابله‌به‌مثل خودداری کن

اگه همسر بددهن تو بهت توهین کرد، مهمه که از مقابله‌به‌مثل خودداری کنی. اگه به همسرت پاسخ بدی، ممکنه اوضاع رو بدتر کنی. فرض کن همسرت بهت میگه که تو احمق هستی. در این شرایط، می‌تونی با خونسردی به همسرت بگی: «می‌دونم که تو عصبانی هستی. اما من فکر نمی‌کنم که من احمق باشم.» با این کار تو به همسرت نشون میدی که عصبانیت اون رو درک می‌کنی. اما درعین‌حال، بهش میگی که نظر اون رو قبول نداری. تو همچنین به همسرت نشون میدی که حاضر هستی باهاش صحبت کنی و مشکلاتتون رو حل کنید.

به رفتارهای مثبت همسرت توجه کن

همه ما انسان هستیم و گاهی اوقات اشتباه می‌کنیم. اگه همسرت رفتاری مثبت انجام داد، بهش توجه کن و ازش قدردانی کن. فرض کن همسرت بعد از یه روز کاری طولانی، بهت کمک می‌کنه تا ظرف‌ها رو بشوری. در این شرایط، می‌تونی به همسرت بگی: «ممنون که به من کمک کردی ظرف‌ها رو بشویم. خیلی لطف کردی.» با ای کار تو به همسرت نشون میدی که از رفتار مثبت اون قدردانی می‌کنی. این کار می‌تونه به همسرت کمک کنه تا رفتارهای مثبت خود رو بیشتر تکرار کنه.

از کمک حرفه‌ای استفاده کن

اگه همسرت حاضر به تغییر رفتار خود نیست، ممکنه نیاز به کمک حرفه‌ای داشته باشه. یه مشاور یا درمانگر می‌تونه به همسرت کمک کنه تا علت بددهنی خود رو درک کنه و راه‌های سالم‌تری برای ابراز احساسات خود پیدا کنه. فرض کن همسرت حاضر نیست رفتار خود رو تغییر بده. در این شرایط، می‌تونی بهش بگی: «عزیزم، من خیلی دوست دارم که رابطه ما سالم باشه. اما رفتارت باعث میشه که من احساس بدی داشته باشم. من فکر می‌کنم که بهتره از یه مشاور کمک بگیریم.» با این کار تو به همسرت نشون میدی که برای رابطه شما ارزش قائل هستی. تو همچنین به همسرت نشون میدی که حاضر هستی برای بهبود رابطه، هر کاری انجام بدی.


نتیجه گیری به زبان پریسا نصری


آنچه باید در مورد بددهنی همسر بدانید

بددهنی همسر یک رفتار مخرب است که می‌تواند به رابطه زناشویی آسیب جدی وارد کند. این رفتار می‌تواند باعث ایجاد احساسات منفی مانند عصبانیت، ناراحتی، و ناامیدی در همسر شود. همچنین، می‌تواند باعث کاهش اعتماد و احترام بین همسران شود. اگر همسر شما بددهن است، مهم است که در مورد این رفتار با او صحبت کنید و در صورت لزوم از کمک‌گرفتن از دیگران نترسید. راهکارهای زیادی برای مقابله با همسر بددهن وجود دارد که می‌توانید از آنها استفاده کنید.


سوالات متداول


سؤالات متداول در مورد بددهنی همسر

آیا همسر بددهن قابل‌تغییر است؟

پاسخ: این سؤال پاسخ قطعی ندارد. برخی از همسران بددهن ممکن است با کمک و حمایت همسر خود و سایر افراد، رفتار خود را تغییر دهند. اما برخی دیگر ممکن است به تغییر رفتار خود تمایلی نداشته باشند. اگر همسر شما بددهن است، مهم است که برای تغییر رفتار او تلاش کنید. اما اگر تلاش‌های شما بی‌نتیجه بود، باید برای حفظ سلامت روان خود، تصمیمی مناسب بگیرید.

آیا بددهنی همسر طلاق را توجیه می‌کند؟

پاسخ: طلاق یک تصمیم مهم و جدی است که باید با دقت و درنظرگرفتن تمام جوانب، اتخاذ شود. اگر همسر شما بددهن است و حاضر به تغییر رفتار خود نیست، ممکن است طلاق راهی برای حفظ سلامت روان شما باشد.

چطور با همسر بددهن رفتار کنم؟

پاسخ: اگر همسر شما بددهن است، مهم است که در مورد این رفتار با او صحبت کنید. در این گفتگو، سعی کنید آروم باشید و از جملات مثبت استفاده کنید. به همسرتان بگو که دوستش دارید و می‌خواهید رابطه شما سالم باشد. اگر همسر شما حاضر به تغییر رفتار خود نیست، ممکن است نیاز به کمک حرفه‌ای داشته باشد. یک مشاور یا درمانگر می‌تواند به همسر شما کمک کند تا علت بددهنی خود را درک کند و راه‌های سالم‌تری برای ابراز احساسات خود پیدا کند.

آیا بددهنی همسر می‌تواند منجر به طلاق شود؟

پاسخ: بله، بددهنی همسر می‌تواند منجر به طلاق شود. بددهنی می‌تواند باعث ایجاد آسیب‌های زیادی به رابطه زناشویی شود و باعث شود که همسران احساس کنند که دیگر نمی‌توانند با یکدیگر زندگی کنند.

اگر همسرم حاضر به تغییر رفتارش نیست، چیکار کنم؟

پاسخ: اگر همسر شما حاضر به تغییر رفتارش نیست، ممکنه نیاز به کمک حرفه‌ای داشته باشه. یه مشاور یا درمانگر می‌تونه به همسر شما کمک کنه تا علت بددهنی خود رو درک کنه و راه‌های سالم‌تری برای ابراز احساسات خود پیدا کنه.

ارسال نظر

0دیدگاه

لطفاً پیش از ارسال نظر، خلاصه قوانین زیر را مطالعه کنید:
فارسی بنویسید و از کیبورد فارسی استفاده کنید.
نظراتی که شامل الفاظ رکیک و توهین آمیز و بحث های سیاسی و قومیتی، تبلیغ، لینک باشد منتشر نشده و حذف می شوند.

خبر خوب اینکه در مقالات آموزشی مطالب زندگینامه زنان موفق دنیا، مقالات زندگی سالم و ویدئوهای آموزشی استقلال مالی را برای ازدواج موفق و زندگی سالم خودتان برایتان قرارداده ایم.

دیدن نظرات بیشتر

تعداد کل نظرات: 0 نفر

تعداد سوالات ایجاد شده

0

دیدن همه سوالات

چک لیست های زندگی  جدید

هر روز چک لیست های جدید برای شما آماده و منتشر میکنیم.

تعداد کاربران استفاده کننده

0

دیدن چک لیست ها

راه اندازی سایت و سیستم سازی کسب و کار